Onrustig weekend voor politie met agressie, geweld, vuurwerk en drugs

Archieffoto van een aanhouding ter illustratie
Foto: Vincent

In het afgelopen weekend zijn er veel mensen aangehouden door de politie in de regio. De politie spreekt van incidenten met drugs, vuurwerk, vals geld en agressie. Een overzicht.

Man aangehouden met vals geld en hennep

Vrijdagavond werd iemand aangehouden met vals geld en hennep op zak. Surveillerende politiebikers zagen rond 20.45 uur dat er vuurwerk werd afgestoken vanuit de richting Vijverberg Zuid in Bergen op Zoom. Uiteraard wilden ze weten waar dat vandaan kwam, dus stelden ze een onderzoekje in. In de Populierlaan troffen de bikers vier jongens waarvan er eentje een lege doos bij zich droeg. Volgens het opschrift van de doos had er vuurwerk in gezeten. Aan alle jongens werden hun identiteitsbewijzen gevraagd. Een van de jongens, een 20-jarige Bergenaar, bleek 24 gripzakjes met hennep bij zich te hebben. Ook was hij in het bezit van een geldbedrag van meer dan 1000 euro. Deze jongeman is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar werd de jongeman gefouilleerd en troffen agenten ook nog 14 valse biljetten van twintig euro aan bij de jongeman. Het valse geld en de hennep zijn in beslag genomen en vernietigd. De jongeman uit Bergen op Zoom zit nog vast en wordt zaterdag verder gehoord. Van de drie andere jongens zijn alleen gegevens genoteerd.

Agressieve automobilist in Halsteren 

Diezelfde avond werd rond 21.30 uur een 27-jarige inwoner van Sint Maartensdijk aangehouden door de politie. De man zou even voor half negen bij een verkeersconflict op de Eendrachtweg in Halsteren betrokken zijn geweest. Een automobilist uit Huijbergen reed in zijn auto over de Eendrachtweg en werd door een inhaalmanoeuvre van de man uit Sint Maartensdijk gedwongen om de berm in te rijden. De man seinde met zijn lichten om de tegenpartij duidelijk te maken dat dit gevaarlijk gedrag was. Kennelijk kon de man uit Sint Maartensdijk dit niet waarderen, want na deze gevaarlijke inhaalmanoeuvre volgden nog wat abrupte remacties zodat de Huijbergenaar botsingen ternauwernood kon voorkomen. Even later zette de man uit Sint Maartensdijk zijn auto stil, stapte uit en begon met een stalen pijp op de auto van de man uit Huijbergen in te slaan. Ook bedreigde hij de automobilist met de dood. Daarna stapte de man weer in en reed weg. Het slachtoffer belde de politie en gaf het kenteken van de betrokken auto door. Hierdoor konden agenten de man bij zijn woning aanhouden. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. De man zit daar nog vast en wordt vandaag gehoord.

Bestuurder onder invloed

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden door de politie. De man werd door surveillerende agenten gecontroleerd toen hij in een auto over de Antwerpsestraat reed. Hij bleek onder invloed van softdrugs te zijn. Van hem werd een speekseltest afgenomen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 22-jarige was, wegens eerdere overtredingen, ook al zijn rijbewijs kwijtgeraakt, dus hij had helemaal niet mogen rijden. Een GGD-arts kwam naar het bureau om bloed te prikken bij de man. Dat bloedmonster wordt naar het NFI gestuurd voor onderzoek. Als de uitslag bekend wordt neemt een Officier van Justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. Aan de Bergenaar is (nogmaals) duidelijk gemaakt dat het voor hem niet is toegestaan om in een auto te rijden. Hij kreeg ook een rijverbod van 24 uur. Dat geldt voor alle voertuigen.

Man stompt agent in gezicht

Een 29-jarige man uit Lepelstraat is zaterdag aangehouden omdat hij een agent een stomp in zijn gezicht had gegeven. De agent deed aangifte. Agenten gingen ter plaatse na een melding dat er een man overlast veroorzaakte bij een instelling in Halsteren. De 29-jarige man werd aangetroffen. Vermoedelijk was hij onder invloed van drugs. Bij de instelling zou de man een deur hebben vernield en het toilet hebben besmeurd met ontlasting. De agenten namen de man mee en wilden hem afleveren bij een opvangadres. De man wilde daar kennelijk niet naar binnen en gaf een van de agenten met kracht een stomp in zijn gezicht. Hierop werd de man aangehouden en is hij overgebracht naar een politiecellencomplex. De agent liep geen letsel op. De man is later op de avond in vrijheid gesteld.

Reacties