Coronabesmetting bij Bravis-medewerkers OK en Cardiologie

Foto: Jan

Er zijn in het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal twee nieuwe gevallen van coronabesmetting bij medewerkers aangetoond. Het betreft de afdeling OK en de klinische afdeling Cardiologie.

Thuisisolatie

De betreffende medewerkers zijn thuis in thuisisolatie. Op dit moment zijn in het Bravis ziekenhuis geen patiënten met het coronavirus opgenomen. De capaciteit in materialen en personeel is op dit moment voldoende.

Het aantal besmettingen van ziekenhuismedewerkers en patiënten in de regio neemt toe. Hierdoor ontstaan ook steeds meer vragen over de maatregelen die genomen moeten worden om de coronaverspreiding te beheersen of te vertragen. Er is hierover dagelijks overleg tussen alle ziekenhuizen in Brabant.

Aanvullende maatregelen Bravis ziekenhuis

Met name onder invloed van de huidige ontwikkelingen in de regio heeft het Bravis ziekenhuis vandaag een aantal aanvullende maatregelen genomen. Deze maatregelen betreffen medewerkers, bezoekers en bijeenkomsten.

Aangepaste bezoektijden vanaf woensdag 11 maart
Passend bij het beleid in de regio worden de bezoektijden vanaf woensdag 11 maart teruggebracht naar 18.00 uur tot 20.00 uur. Ook wordt het aantal bezoekers per patiënt beperkt tot één bezoeker per patiënt. Bezoekers met klachten zoals verkoudheid, hoesten of koorts worden verzocht thuis te blijven.
Alle bijeenkomsten tot en met half april afgezegd
Het Bravis ziekenhuis heeft besloten om uit voorzorg alle bijeenkomsten voor patiënten tot medio april af te zeggen. Ook interne en externe bijeenkomsten voor medewerkers, tenzij de bijeenkomst noodzakelijk wordt geacht door de leidinggevende en/of de zorgcontinuïteit.

Reacties

Cookieinstellingen