22 november, Interview Janny Lock, auteur van 400 brieven van mijn moeder

Foto: JKr

Remko Vermunt interviewt op zondag 22 november Janny Lock, moeder van Joseph Oubelkas, de auteur van 400 brieven van mijn moeder in Bibliotheek Roosendaal.

Onterechte gevangenschap

Remko Vermunt interviewt Janny Lock, die haar zoon Joseph Oubelkas 400 brieven heeft geschreven tijdens zijn onterechte gevangenschap in verschillende Marokkaanse gevangenissen. Janny Lock vertelt haar indrukwekkende verhaal op zondag 22 november. Belangstellenden kunnen dit van 14:00 tot 16:00 uur online volgen of bijwonen in Bibliotheek Roosendaal. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

400 brieven van mijn moeder

Als ouder moet je er niet aan denken, dat je kind geheel ten onrechte in een buitenlandse gevangenis terecht komt onder zeer barre en soms zeer gevaarlijke omstandigheden. Een ware nachtmerrie voor ouders! Het overkwam Janny.

Voel je je machteloos en uit het veld geslagen of ga je de strijd aan en stel je alles in het werk om jouw kind door zo’n moeilijke periode heen te slepen, tijdens, maar zeker ook na de vrijlating van haar zoon Joseph. Janny ging de strijd aan!

Brieven schrijven

Bellen, mailen of appen was onmogelijk. Daarom bleef er maar een mogelijkheid over: brieven schrijven. Ze schreef 400 eerlijke, open brieven over wat haar bezighield. Juist dat zijn veel mensen ontwend. Vragen als: ‘ja, maar wat moet je dan schrijven’ of ‘ik heb niets te vertellen’ worden dan veel gesteld. We hebben juist veel te vertellen, we praten wat af met z’n allen, dat kan ook op papier, aldus Janny.

De brieven waren een belangrijke mentale steun voor haar zoon en zichzelf om overeind te blijven. Ze werden gebundeld in het boek 400 brieven van mijn moeder. De brieven bewijzen, dat je door schrijven uitstekend in verbinding en contact met de ander kunt blijven, ook al ben je fysiek niet bij elkaar. Dat is in deze coronatijd meer dan eens van belang!

Aanmelden

De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht via www.bibliotheekwb.nl.

Reacties