Arsis doet mee met “Koele Wateren”

Trudie Vrolijk en Jodrike de Koning
Foto: Jan Krijtenburg

Arsis doet, in het Markiezenhof en in Galerie Arsis, mee met de expositie “Koele Wateren”.

Na de succesvolle samenwerking bij de vorige M5 expositie in Bergen op Zoom met de organisatie van de expositie in het Markiezenhof doet Galerie Arsis ook deze keer mee.

Werken van Karin van Looij, Mia Zaat, Winnie Vandeweghe en Jos van den Broek bij Galerie Arsis

Aarde, water, lucht en vuur

Het rijksmuseum werkt een aantal jaren samen met een aantal Nederlandse stadsmusea. De samenwerking tussen het rijksmuseum en deze stadsmusea is opgezet rond de elementen aarde, water, lucht en vuur waaruit de tentoonstellingen met als thema’s Lage Landen , Koele Wateren, Hoge Luchten en Hete Vuren zijn gevormd.
De tentoonstelling Lage Landen is vorig jaar in het Markiezenhof en in Galerie Arsis te zien geweest, de tentoonstelling Koele Wateren is dit jaar te zien. Hoge Luchten en Hete Vuren moeten nog komen.

Markiezenhof

Het thema deze editie in 2020 is “Koele Wateren” en met dit thema is er in het Markiezenhof een expositie ingericht met veertig kunstwerken uit het rijksmuseum. Naast de kunstwerken uit het rijksmuseum zijn er veertien kunstwerken te zien die door een jury, bestaande uit Pim Kersten, Gerard de Kleijn en Jeroen Grosfeld, gekozen zijn uit meer dan honderd ingezonden kunstwerken die bij Arsis ingezonden zijn door meer dan veertig kunstenaars. Ook zijn er een aantal kunstwerken, met hetzelfde thema, van Atelier 13 te zien in het Markiezenhof.

De expositie “Koele Wateren” in het Markiezenhof zou van 10 november 2020 tot en met 7 maart 2021 te zien zijn maar door de aangescherpte corona-maatregelen van 3 november is het Markiezenhof gesloten tot en met woensdag 18 november.

Expositie bij Galerie Arsis

De expositieruimte aan de Annastraatwaar vorig jaar geëxposeerd werd, is niet meer in gebruik door Galerie Arsis maar voor de expositie Koele Wateren kan Galerie Arsis, in ieder geval tot januari 2021, een ruime expositieruimte gebruiken aan het Zuivelplein 5 in Bergen op Zoom.

Arsis kunstenaars Trudie Vrolijk en Jodrike de Koning hebben, met hulp van vrijwilligers in krap vier weken tijd op deze locatie een pracht expositie uit de grond gestampt.

Jodrike de Koning en Trudie Vrolijk met achter hen het glaskunstwerk ‘Luctor Et Emergo’ van Lia Bruyns-Schoonen

De ruimte moest leeggehaald worden, muren moesten bijgewerkt worden, alle kunstwerken moesten een plaats krijgen en er moesten flyers en boekjes gemaakt worden. Maar alles was op tijd klaar voor de opening op 7 november…..en toen kwamen op 3 november de extra corona-maatregelen en kon de opening niet doorgaan.
Galerie Arsis hoopt nu op 20 november de deuren te kunnen openen voor het publiek maar dit zal afhangen van de dan geldende corona-maatregelen. De openingstijden zijn dan: vrijdag, zaterdag en koopzondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Een kleine impressie van de expositie bij Galerie Arsis

Maas bij Andel en Biesbosch, door Hogenhorst en Bomen, door Janneke Rottier

Gebroken Dijken, van Corry Boot, naar aanleiding van de herdenking van de Watersnoodramp van 1 februari 1953

Het water aan de lippen, door Annemiek Hoek

10.000 stukjes waarvan 1 drenkeling, door Knoest Kunst

Video impressie door Trudie Vrolijk

Mart Franken

Naast de expositie in het Markiezenhof en bij galerie Arsis is er dit jaar ook een expositie van Koele Wateren bij Atelier 13 in de Annastraat 10 in Bergen op Zoom.
Kunstenaar en schilderdocent Mart Franken exposeert hier werken van de leerlingen van Atelier 13 met het thema Koele Wateren.

Links

De deur onder de kerstversiering leidt naar Galerie Arsis

Lijst van deelnemende kunstenaars

A3 Hogenhorst, André Geertse, Angelique van EngelenEwijk, Ankvan Meer, Annemiek Hoek, Antoinetta Reesink, Chantal Bogers, Christine Veraart, Corry Boot, Donvan Rooy, Elke Zimmerman, Evelyn Künstler, Frits Sonnenberg, Geke Wijers, Gido Hommes, Glenn Priester, Heleen Mos, Henk Nuijten, Hen kWatzeels, Ingrid Ockers, Jan Kettelerij, Janneke Rottier, Jodrike de Koning, Jolanda van Dam, Joop Mijsbergen, Jos van den Broek, Karin van de Looij, Kees Kock, KnoestKunst, Leen van Duivendijk, Leon Riekwell, Lia Bruyns-Schoonen, Marleen Hopma, Marlies van Zeben, Mathea Boogert, Mia Zaat, Rem van den Bosch, Richard de Weert, Riet Goosen, Suzanne van Andel, Ton Duine, Trudie Vrolijk-Vermeiden, Victor van de Lande en Winnie Vandeweghe.

Reflectie op Anton van Meurs. Overstroming, door Trudie Vrolijk-Vermeiden

Route langs de exposities

 

Reacties