Exposities “Hoge Luchten’ beginnen in april

Foto: redactie

In het Markiezenhof, Galerie Arsis en de Bibliotheek in Bergen op Zoom beginnen in april de exposities “Hoge Luchten’.

Hoge Luchten, schatten uit het Rijks

Vanaf 03 april tot en met 24 juli is in het Markiezenhof de expositie “Hoge Luchten, schatten uit het Rijks” te zien. Dit is de derde expositie in deze reeks. Hiervoor waren de exposities “Lage Landen” en “Koele Wateren” te zien.  Alle keren organiseert Arsis een hierop aansluitende expositie, deels in het Markiezenhof, deels in de eigen galerie aan het Zuivelplein in Bergen op Zoom.
Daarnaast heeft kunstenaarsgroep DAAN zich hierbij aangesloten met een eigen expositie in de Bibliotheek van Bergen op Zoom.

Voorbereidingen

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de voorbereiding van deze expositie.
Arsis heeft aan Margriet Burgers, Liesbeth Geerts-Bogers, Johanna Jacobs en Gerard de Kleijnn, alle vier mensen die ervaring en kennis hebben van kunst en cultuur, gevraagd om te helpen om uit de honderddertig ingezonden kunstwerken een selectie te maken om te komen tot een expositie die verdeeld kon worden over  de drie beschikbare locaties.

Deze vier deskundigen hebben een waardering gegeven aan de aangeleverde kunstwerken waarmee Arsis vervolgens de exposities heeft ingedeeld.

Openingstijden en toegang

  • De expositie in het Markiezenhof loopt van 3 april tot en met 24 juli en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang tot de Arsis expositie in de Tuinzaal is gratis. De toegangprijs tot de Arsis expositie in de Grote Galerijzaal zal enkel op vrijdagen, zaterdagen en zondagen te bezoeken zijn tussen 11:00 en 17:00 uur en de toegang tot de Grote Galerijzaal en tot de tentoonstelling Hoge Luchten, Schatten uit het Rjksmuseum bedaagt voor kinderen €5,- en voor volwassenen €9,50
  • De expositie in Galerie Arsis loopt van 2 april tot en met 1 mei en is geopend op vrijdag, zaterdag en koopzondag van 12:00 tot 17:00 uur.  De toegang is gratis.
  • De expositie van Groep Daan in de bibliotheek van Bergen op Zoom loopt van 2 april tot en met 24 juli en is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op bergenopzoom-expo.art.

Voorgaande artikelen

Cookieinstellingen