De kunstwerken voor de M5 expositie komen binnen stromen

Foto: Jan Krijtenburg

Deze maandag dinsdag en woensdag moesten de kunstwerken voor de M5 expositie “Hoge luchten” bij Galerie Arsis ingeleverd worden.

Aanmeldingen en kunstwerken

Er waren uiteindelijk 101 aanmeldingen waarvan er 83 daadwerkelijk kunstwerken hebben geleverd, in totaal 130 werken waarvan het merendeel schilderijen en enkele 3D objecten.
Nu is het aan een team van twee ex-conservators van musea en twee kunsthistorici om uit deze 230 kunstwerken een tien tot vijftien te selecteren voor expositie in het Markiezenhof en veertig tot zestig voor expositie in Galerie Arsis.

Er komen in totaal 230 kunstwerken om uit te stallen en uit te selecteren

Natuurlijk zijn er dan nog een groot aantal kunstwerken die hier niet geëxposeerd kunnen worden. Stichting Arsis kunst en sociëteit is nu in gesprek met Kunstforum in Bergen op Zoom om de overige kunstwerken in etalages in de stad te exposeren.

Maandag, vandaag en woensdag worden alle kunstwerken dus verzameld. De vrijwilligers van Stichting Arsis kunst en sociëteit hebben er de handen vol aan om alle kunstwerken in ontvangst te nemen, de administratieve zaken af te handelen en alle werken een plaatsje te geven, zodat het team dat de uiteindelijke selectie moet maken, een goed zicht op alle werken heeft.

Ook de administratie moet bijgehouden worden

Hoge luchten

Met de M5 expositie ‘Hoge Luchten’ zullen in het Markiezenhof oude werken uit de collectie van het Rijksmuseum te zien zijn, waarbij de inbreng van Arsis het gedeelte hedendaagse kunst in de tuinkamer van het Markiezenhof zal zijn. Daarnaast bestaat de expositie ‘Hoge Luchten’ uit de in Galerie Arsis tentoongestelde werken en eventuele andere expositie mogelijkheden waar nu nog aan gewerkt wordt.

De expositie “Hoge luchten” zal te zien zijn in de tuinkamer van het Markiezenhof van 3 april tot en met 24 juli dit jaar. Bij Galerie Arsis aan het Zuivelplein nr 5 te Bergen op Zoom zullen de kunstwerken in april op vrijdag-, zaterdag en koopzondag middagen van 12:00 tot en met 17:00 uur te zien zijn.

Er wordt hard gewerkt door de vrijwilligers van Arsis

Bergse Biënnale

Het streven van Arsis, vertelde voorzitter Maarten van ’t Hof, is om uiteindelijk in samenwerking met de M5 organisatie, het Rijksmuseum en kunstorganisaties in Bergen op Zoom tot een Bergse Biënnale te komen. Een tweejaarlijkse kunstmanifestatie die Bergen op Zoom qua kunst op de kaart moet zetten.

M5 wordt M6

Stichting M5 is een samenwerkingsverband van vijf stadsmusea, Museum Gouda, het Markiezenhof in Bergen op Zoom, Gemeentemuseum Het Hannemahuis in Harlingen, het Westfries Museum in Hoorn en het Stedelijk Museum Zutphen. Deze musea speuren in het depot van het Rijksmuseum naar verrassend werk van onbekende meesters en onbekend werk van beroemde schilders.
Na Lage Landen, Koele Wateren en de huidige expositie Hoge Luchten, sluit ook het Limburgs Museum, gevestigd in Venlo zich aan en zal participeren in ‘Hete Vuren’ waardoor M5 nu M6 wordt.

Enkele van de ingeleverde kunstwerken


Links

Cookieinstellingen