26 Februari, l’Essentiel in Zaal Moorland in Stabroek

Foto: Jan Krijtenburg

Op 26 februari is er in Zaal Moorland in Stabroek een show van l’Essentiel met Karin Tanghe en Ann Lemaître.

Karin en Ann nemen je mee, via Franse Chansons, op een intens ontroerende tocht, langsheen romantische, grappige maar ook beklijvende en vaak herkenbare levensmomenten. Vertederend en hartverwarmend gebracht.

Ann Lemaitre

Ann Lemaitre volgde een klassieke opleiding (piano, saxofoon, notenleer, harmonie en jazz) en begon haar muzikale carrière in 1986 bij The Johnny Carr Band, een 7 – koppige coverband. Ondertussen bouwde Lemaitre een instrumentaal repertoire op van zo’n 2.000 nummers. Sinds 1997 is Ann Lemaitre professionele muzikante bij de Stad Gent.

Karin Tanghe

Je kan Karin nog kennen van Kulderzipken waarin ze de rol van Koningin Agina vertolkte, van theater, jeugdtheater en tal van gastrollen in films en momenteel ook te zien in de befaamde televisieserie “THUIS”. Maar op Studio Herman Teirlinck, waar ze studeerde, leerde ze dus ook zingen, en Karin Tanghe bewees ondertussen dat ze het echt wel kan.

Bekende en minder bekende chansons

Ze brengt een waaier aan bekende en minder bekende chansons van o.a. Barbara, Piaf, Aznavour, Bécaud, Brel, Reggiani, Ginette Reno, Julliette Gréco, Isabelle Aubret, … “Soms vertolk ik hun bekende nummers, maar bij Becaud ben ik op zoek gegaan naar twee minder bekende, maar heel toegankelijke en mooie nummers” aldus Tanghe die vanuit haar theateropleiding veel meer probeert te doen dan alleen maar te ‘coveren’.

Kortom, een parel van een voorstelling met prachtige, meeslepende melodieën met vaak ontroerende, herkenbare teksten. Op smaak gebracht met leuke anekdotes en weetjes over de chansonniers.

Praktische informatie

Organisatie: Cultuurraad – Cultuurdienst Stabroek
Wanneer: Zondag 26 februari 2023 om 14:00 deuren open om 13.30 uur
Waar: Zaal Moorland, Sportweg 2 Stabroek
Info: +32 (0)3 210 11 75 of +32 (0)499 80 89 11
Reservatie: stuur een mail naar [email protected]
Prijs:
In de voorverkoop 15 euro
Aan de kassa 17 euro
Senioren (+60), studenten en EDC-kaarthouders krijgen 2€ korting
Voor deze activiteit is ook het kansentarief van de UITPAS geldig en uiteraard kan iedereen met een Uitpas ook punten sparen.

Cookieinstellingen