Wandeling op 16 juli over Landgoed Mattemburg: “Verhalen van ’t Hof van Cuypers”

Foto: Ad van Loenhout

Tijdens een wandeling op 16 juli over Landgoed Mattemburg maak je kennis met de verhalen van ’t Hof van Cuypers.

In 1970 werd Landgoed Mattemburgh aan Brabants Landschap verkocht. In 1982 werden ook de villa, bijgebouwen en de tuinen geschonken. Brabants Landschap heeft vele restauraties uit laten voeren, om de monumentale geschiedenis in stand te houden en beleefbaar te maken.

Toen Ad van Loenhout na zijn pensionering gids werd op Mattemburgh, raakte hij in de ban van de geschiedenis van het landgoed en die van de bewoners. Hij schreef het boek ’t Hof van Cuypers.

De gidsen van het landgoed nemen je mee naar de plekken die een rol spelen in het boek ’t Hof van Cuypers en die nog altijd herkenbaar zijn. Zo gaan de verhalen echt leven en wordt een bezoek aan Mattemburgh méér dan een gewone wandeling!

Voor deze unieke wandeling moet je je vooraf aanmelden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten

Verzamelen op 16 juli vanaf 13.30 uur op Landgoed Mattemburgh bij de Wintertuin naast P1, aan de rechterzijde van de Beukendreef in Hoogerheide. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten bedragen €8,- per persoon. Dit betaal je direct bij je aanmelding via iDeal.

Deze excursie is niet bedoeld voor groepen! Zij worden verzocht apart te reserveren.

Na afloop kun je nog lekker nagenieten in de sfeervolle Orangerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.

Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl of op www.orangeriemattemburgh.nl

 

Cookieinstellingen