Donderdag 3, vrijdag 4 en dinsdag 8 april wordt een pop-up ‘Proef-de-Streekdiner’ in de historische locatie het Suikerlab georganiseerd, waarmee Soroptimistclub Bergen op Zoom e.o. geld inzamelt voor de Voedselbank GoedOntmoet.
In het huidige DAB-lab (het vroegere Suikerlab aan Konijnenburgweg 24, Bergen op Zoom) laat Uitstreekend zich als ‘streekgebonden smaakmaker’ inspireren om haar gasten te verrassen met duurzaam en lokaal eten. Hun uitgebreide driegangendiner kost deze avonden 45 euro (inclusief tafelwater, exclusief overige drankjes). De wijnen worden verzorgd door de Foodystore.
Aanschuiftafel
Op zowel 3, 4 als 8 april is de inloop vanaf 18.30 uur en wordt gestart om 19.00 uur. Op alle avonden is er een Aanschuiftafel, voor gasten die wel alleen komen maar niet alleen willen tafelen. Voor iedereen die wil komen genieten van het pop-up Proef-de-Streekdiner in een unieke locatie én daarmee Voedselbank GoedOntmoet wil steunen: wacht niet te lang met aanmelden, want vol is vol.
De Soroptimisten hopen met deze drie avonden alle gasten veel gezelligheid en de Voedselbank een mooi bedrag te kunnen bieden – want goed eten is voor iedereen belangrijk.
De gepassioneerde koks van Uitstreekend zullen daar een aangekleed driegangenmenu serveren, waarvan liefst 33% naar het goede doel gaat. Tot en met 30 maart is het voor iedereen mogelijk een tafel te reserveren via [email protected].
Voedselbank GoedOntmoet
Soroptimistclub Bergen op Zoom e.o. spant zich in voor Voedselbank GoedOntmoet; de regionale voedselbank die op zes locaties in de regio West-Brabant en Tholen huishoudens die dat nodig hebben, tijdelijk ondersteunt met voedselpakketten. Zonder voldoende eten kan niemand volwaardig meedoen in de maatschappij;kunnen kinderen niet goed leren, groeien en spelen. Wanneer de ergste stress over de wekelijkse boodschappen verdwijnt, ontstaat ruimte voor ontplooiing en ontwikkeling. Dit vergroot de kansen op het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede.
Voedselbank GoedOntmoet werkt nauw samen met bedrijven waardoor voedselverspilling wordt voorkomen. Zo snijdt het mes aan twee kanten: een lokaal goed doel met impact op onze medeburgers én het milieu.