Coraline Steingueldoir (Start2bizz): Netwerken kost slechts één ananas per dag

Foto: Jacinta Simons

Advertorial – “Netwerken is duur en het brengt niets op. Een stelling die ik graag meteen ontkracht, zegt Coraline Steingueldoir. Als ondernemer wil je groeien en bloeien. En dat is precies waarom netwerken zo belangrijk is.”

Coraline is de oprichtster van Start2bizz. Een Netwerkclub, uniek in zijn soort waar de voordelen van onschatbare waarde zijn volgens haar.

“Stel je eens voor wat je kan bereiken wanneer je toegang hebt tot een exclusieve gemeenschap die een fundering vormt voor creativiteit, inspiratie en ongekende samenwerkingen. Je geeft jezelf de mogelijkheid om van de besten te leren en te groeien. Het is een investering in jezelf, je bedrijf en je toekomst. Het is elke euro waard. Ons lidmaatschap kost slechts 1 ananas per dag 😉” vertelt ze geamuseerd.

“De uitdaging voor mij ligt hem erin om ondernemers de drempel te laten overwinnen om ermee te starten.” De vraag die vaak terugkomt: ‘Hoe kan je succesvol starten met netwerken en je online aanwezigheid versterken?’

Coraline geeft je graag 3 praktische tips.

Wees voorbereid en haal uit elk gesprek een meerwaarde 

Voordat je naar een evenement gaat, is het raadzaam om een goede elevator pitch voor te bereiden. Probeer het gesprek eerst open in te gaan vooraleer je jezelf gaat voorstellen of verkopen. Maar zorg ervoor dat je toch een korte en krachtige elevator pitch hebt ingeoefend zodat je een goede indruk nalaat. Merk je al snel in het gesprek dat je weinig aanknopingspunten hebt bij jouw gesprekspartner of dat de kans op een samenwerking klein is? Ga dan op zoek naar andere invalshoeken waar je elkaar van meerwaarde kan zijn. Je zal verrast zijn van de kansen die zich openen wanneer een gesprek ontstaat zonder verkoopintentie.

Luister actief en wees oprecht geïnteresseerd

Tijdens een netwerkevenement is het cruciaal om actief te luisteren naar anderen en oprechte interesse te tonen. Stel open vragen en luister aandachtig naar de antwoorden. Je zit er zelf ook niet op te wachten om een lange salespitch van een andere ondernemer aan te horen, dus doe het zelf ook niet. Door oprechte interesse te tonen in anderen, bouw je waardevolle relaties op en laat je een blijvende indruk achter. Bovendien neem je vaak uit een leuk gesprek een aantal tips mee. Een win-win voor beide partijen.

Gebruik sociale media en zorg voor een goede follow up

Het gebruik van sociale media kan een krachtige tool zijn om je netwerk uit te breiden en in contact te blijven met (potentiële) klanten. LinkedIn is bijvoorbeeld een uitstekend platform om je professionele netwerk te onderhouden en om nieuwe connecties te maken. Stuur binnen enkele dagen na een netwerkevenement een persoonlijk bericht naar de mensen met wie je hebt gesproken. Bedank hen voor het waardevolle gesprek en bied hen aan om verder te praten.

Over Coraline 

Coraline is een gedreven ondernemende vrouw met een passie voor het verbinden van Nederlandse en Belgische ondernemers. Groeien door kennis en ervaringen te delen, elkaar inspireren en opladen op een informele manier, dat is haar missie met Netwerkclub Start2bizz.

Over Start2Bizz

Start2bizz is de enige netwerkclub die ondernemers grenzeloos, waardevol en plezierig met elkaar verbindt zonder salespraatjes. Een (h)echte en familiale community die niet enkel business gedreven is.

+ Focus op delen van kennis en ervaring
+ Bijdragen aan persoonlijke en zakelijke groei
+ Community van Belgische en Nederlandse ondernemers
+ Altijd plezierig en vrijblijvend samenkomen

x Geen business gedreven netwerk
x Geen pitchrondes

 

Bekijk alle geplande netwerkactiviteiten via www.start2bizz.com/kalender

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief via www.start2bizz.com/nieuwsbrief

Cookieinstellingen