Dit is er te doen op de open dag van het Fablab

Tijdens het Weekend van de Wetenschap -op 6 en 7 oktober 2018- beleef je live wetenschap & technologie in heel Nederland. Ook in Bergen op Zoom. Daar heeft het Fablab een open dag.

Bij Fablab BoZ werk je met computergestuurde machines zoals 3D printers en lasersnijders. “Wie dat nog niet kan leren we dat. We demonstreren de oneindige mogelijkheden van de machines.” Dit is er te doen en te zien:

  • DEMONSTRATIE 3 D PRINTERS We laten zien hoe het werkt en wat je er mee kan.
  • ZELFBOUW 3D PRINTERS We laten ze zien en vertellen hoe jij dat ook kan.
  • DEMONSTRATIE LASERSNIJDER We vertellen je hoe je met zo’n machine werkt.
  • ZELFBOUW LASERSNIJDER Hoe je aan een betaalbare lasersnijder komt.
  • ZELFBOUW FREESMACHINE Uit een bouwpakket of helemaal zelf bouwen.
  • Depron Indoor Vliegtuig van SH Design, zelf geproduceerd op de lasersnijder en met de 3D printer. Met een beetje geluk zie je ze vliegen.
  • VOOR KINDEREN: Er zijn natuurlijk kleurpotloden, maar ze willen vast liever een ter plekke gelaserde sleutelhanger of een zelfgemaakte 3D print, bijvoorbeeld een naamplaatje of een oorbel.

Weekend van de wetenschap

Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. In het eerste weekend van oktober gaat Nederland backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea om live wetenschap en technologie te beleven. Dit met één gezamenlijk doel: het belang van wetenschap en technologie te onderstrepen. Samen laten we Nederland zien hoe leuk, interessant, inspirerend en innovatief deze vakgebieden zijn en wat deze bijdragen aan onze maatschappij. De activiteiten worden bedacht en georganiseerd door vele wetenschappelijke en/of technologische organisaties en instellingen. Zij, de deelnemers, geven inhoud aan het landelijke evenement.

Reacties