Bergse kermis aan de Boulevard valt in de smaak

Sinds afgelopen vrijdag is de Bergse kermis geopend aan de Boulevard in Bergen op Zoom. Grote drukte en blije gezichten tonen aan dat de eerste kermis in lange tijd een groot succes is.

Na een lange tijd van onzekerheid en nauwelijks inkomsten voor de kermisexploitanten was er eind vorige maand eindelijk licht aan het einde van de tunnel. De gemeente Bergen op Zoom gaf groen licht voor de Bergse Kermis. De burgemeester opende de kermis vrijdagmiddag hoogstpersoonlijk.

Om het kermisterrein staan hekken zodat de mensenstroom goed te beheersen is. Wegens de corona-angst en de bijbehorende overheidsmaatregelen is het de bedoeling dat bezoekers van de kermis 1,5 meter afstand houden. De kermisorganisatie maakt gebruik van een camerateller om bezoekers te tellen.

Op de Bergse kermis staan meer dan dertig attracties. Veel daarvan zijn afkomstig uit Bergen op Zoom zelf. Een thuiswedstrijd dus. Enkele populaire attracties zijn: Deca Dance, Autoscooter, Babysport, en Lucky cranes. Ook zijn er verschillende kramen met consumpties, zoals de churroskraam van Toon Bakker en de snoepkraam van Frank van der Zande.

Gezellig naar de kermis gaan kan van 2 tot en met 11 juli 2021.

Reacties