Inzamelactie kleding en schoenen voor beter basisonderwijs op 1 oktober

Foto: Cordaid

Op 1 oktober 2022 kunt u in Lepelstraat, Halsteren en Bergen op Zoom kleding en schoenen inleveren.

  • Dit kan bij de Antonius van Padua Kerk aan de Kerkstraat 53 in Lepelstraat. De Sam’s vrijwilligers zijn dan van 12.00 tot 14.00 uur aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen.
  • In Halsteren kunt u van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij de H. Quirinuskerk aan de Dorpsstraat 51.
  • In Bergen op Zoom zijn de Sam’s vrijwilligers van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig bij de Ontmoetingskerk aan het Bolwerk Zuid 134. Uw donatie komt ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in Burundi (Centraal-Afrika).

Wat mag u allemaal inleveren? U mag behalve uw donatie van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken inleveren. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. De vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

Met de opbrengsten van de ingezamelde goederen worden kinderen in Afrika geholpen. “Het krijgen van kwalitatief goed onderwijs is de beste manier om mensen uit extreme armoede te helpen. Kinderen die onderwijs krijgen kunnen hun eigen leven, maar ook dat van hun kinderen, aanzienlijk verbeteren. Ze krijgen zicht op een betere toekomst, mogelijk een baan, kunnen wat onafhankelijker worden en het komt de economie van het land ten goede. Met uw donatie keren we het tij voor de toekomst van deze kinderen en kunnen we in de gemeenschappen Mbuye en Bukeye, in de provincie Muramvya, ruim 45.000 kinderen kwalitatief goed onderwijs bieden.”

Meer informatie of vrijwilliger worden? Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl.

Cookieinstellingen