Start renovatie Piushof

Foto: Jan Krijtenburg

Vrijdag werd begonnen met de renovatie van de Piushof aan het Piusplein in Bergen op Zoom waarbij tevens ruimte gecreëerd wordt voor het ‘Huis van de Wijk’.

Wijkcentrum het ‘Huis van de Wijk’

Het huidige wijkcentrum ‘De kastanje’ dat in een oud noodgebouw gevestigd is, zal verdwijnen en op deze plaats zal een park voor de wijk gerealiseerd worden.
In de Piushof zijn de twee onderste bouwlagen al enige tijd ontruimd. In een gedeelte van deze vrijgekomen ruimte zal een nieuw wijkcentrum, een ‘Huis van de Wijk’ gevestigd worden. De bergingen achter het pand zullen verdwijnen en vervangen worden door inpandige bergingen.

De Piushof. De begane grond en 1e verdieping worden ‘Huis van de Wijk’

Ten behoeve van het wijkcentrum zal er een aanbouw met een ’tuinkamer’ aangebouwd worden en de tochtige onderdoorgang zal verdwijnen. De te maken tuinkamer zal als een aula voor het wijkcentrum gaan dienen. Het hele pand zal een opknapbeurt krijgen zodat het beter bij de nieuwbouw in de omgeving past.

De start van de renovatie

Na een korte toespraak door wethouder Joey van Aken en Stadlander bestuurder Marc van der Steen was het tijd voor de start van de renovatie.

Stadlander bestuurder Marc van der Steen en wethouder Joey van Aken

De symbolische start van de renovatie werd gegeven door John, Martien en Robbert die uitgerust met bouwhelm en veiligheidsbril met sloophamers een muurtje te lijf gingen.

Met drie man sterk werd het muurtje gesloopt

Nadat er een stuk van het muurtje gesloopt was, was het tijd voor een glaasje bubbels om te toasten op de start van de renovatie.

Voor iedereen een glaasje bubbels om te toasten op de start van de renovatie

Links

Cookieinstellingen