Gemeente in gesprek met horeca over uitbreiding terrassen

Foto:

De gemeente Bergen op Zoom gaat in gesprek met horecaondernemers om het over het officiële gedoogbesluit over het uitbreiden van de terrassen. Dat meldt de gemeente.

In augustus nodigde wethouder Demmers al eerder deze belanghebbenden uit om het te hebben over de onrust rondom het terrassenbeleid. Hier werd toegezegd dat er een gedoogbesluit zou komen. Dit gedoogbesluit gaat alleen om het vergroten van de terrassen. Dit besluit geldt tot 1 maart 2023.

Dit wil zeggen dat horecaondernemers in de gehele gemeente tot 1 maart 2023 gebruik mogen blijven maken van de extra in gebruik genomen terrasruimte, zoals in de afgelopen covidperiode. In de tussentijd kunnen de horecaondernemers, die deze vergroting blijvend wensen, een terrasvergunning hiervoor aanvragen bij de gemeente. Belangrijke randvoorwaarden waar een aanvraag op getoetst wordt, zijn onder andere verkeersveiligheid, toegankelijkheid, bereikbaarheid en leefbaarheid.

Komende weken gaat de gemeente in gesprek met de horecaondernemers en de belangenorganisaties. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging. Samen wordt gekeken of ze in aanmerking komen voor een vergunning. Op sommige locaties is de situatie complexer en is er mogelijk meer tijd nodig.

Wethouder Hopmans geeft aan: “We kiezen ervoor om de uitbreiding van de terrassen zoveel mogelijk te faciliteren. We gaan daarbij uit van een “Ja, mits” in plaats van een “Nee, tenzij”.”

Cookieinstellingen