Krediet vervanging klimaatinstallatie Markiezenhof

Foto: Jan Krijtenburg

Gemeente Bergen op Zoom heeft €95.000 beschikbaar gesteld voor de vervanging van de klimaatinstallatie in het Markiezenhof.

Gestegen prijzen

Het college van Bergen op Zoom heeft besloten om €95.000 beschikbaar te stellen voor levering en vervanging van de verouderde klimaatinstallatie in het Markiezenhof.
Er was door het Markiezenhof ook gespaard voor deze upgrade maar door de gestegen prijzen was het noodzakelijk dat de gemeente kon bijspringen om de upgrade op tijd af te krijgen.

Eisen voor exposities

Om aan de eisen voor exposities zoals die met werken uit het Rijksmuseum en het Brabants museum te kunnen voldoen moet de klimaatinstallatie in het Markiezenhof gemoderniseerd worden om te voorkomen dat de kostbare werken beschadigen door een niet voldoende gecontroleerd binnenklimaat.
Het gaat hierbij met name om de ‘schatkamers’, de ruimten waar de kostbare werken tentoongesteld worden.
Door de installatie van het nieuwe systeem gaat het museum met de tijd mee en kan zij hoogstaande en kwalitatieve tentoonstellingen blijven organiseren.

Start

De upgrade van de klimaatinstallatie in het Markiezenhof gaat meteen van start want voor april dit jaar moet het museum aan de gestelde eisen voor de exposities voldoen.

Cookieinstellingen