Duo Jo & Josie weer terug bij Galerie Arsis

Josie en Jo bij
Josie en Jo bij "de Duiker"
Foto: Jan Krijtenburg

Voor het derde jaar op rij is het kunstenaarsduo Jo & Josie weer terug bij Galerie Arsis met weer een nieuwe expositie van kunst in hun eigen bijzondere stijl.

Trouwe bezoekers van Galerie Arsis aan het Zuivelplein in Bergen op Zoom kennen ze wel, Jo & Josie, Jo Debije en Josie Arnoys.
In November 2021 en november 2022 exposeerden ze al in Galerie Arsis en nu is hun herkenbare eigen stijl kunst zelfs twee maanden lang te zien in de galerie.

Het linker schilderij staat met zijn heldere kleur voor levenslust. Het rechter schilderij symboliseert het ouder worden.
Rozen in het schilderij staan voor de mooie en leuke dingen in het leven en de krassen voor de minder fijne dingen die je in een mensenleven meemaakt.

“Return of the buzy birds”
(Als je goed kijkt zie je een heleboel vogels in het schilderij)

Dichtbij de Ooster- en Westerschelde

Sinds een paar maanden woont en werkt het kunstenaarsduo in hun nieuwe huis in Tholen, weer dichtbij hun grote inspiratiebron, de Ooster- en Westerschelde.

Vijf op de Ooster- en Westerschelde geïnspireerde werken in de expositie

“Kwelder”, een veelkleurig op de Schelde’s geïnspireerd schilderij

Twaalf jaar samen

Jo en Josie zijn en werken al bijna twaalf jaar samen. Voor hun samenwerking waren ze, onafhankelijk van elkaar ook al intensief met kunst en vormgeving bezig. Josie heeft onder andere haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag én aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht een heeft jaren lesgegeven en gewerkt als grafisch vormgeven.
Hoewel Jo, op aandringen van zijn vader eerst ‘een vak geleerd heeft’ en niet naar de kunstacademie kon, bleek de drang tot schilderen sterker en nu is het schilderen zijn fulltime tijdbesteding en inkomstenbron.

Acht variaties op het thema “spelen met lijntjes”

Gast exposant

Naast de schilderijen van Jo & Josie zijn er op de expositie ook porseleinen objecten van Mieke van den Hoogen te zien.

Zee Beest in porcelein van Mieke van den Hoogen

Kunst kopen

Bij het kopen van een schilderij (of van kunst in het algemeen) is het altijd de vraag of het op zich prachtige kunstwerk in het eigen interieur thuis wel goed tot zijn recht komt.
Jo & Josie hebben daar een mooie oplossing voor.

  • Iemand die een kunstwerk overweegt aan te schaffen kan een foto van zijn of haar interieur waar het schilderij moet komen opsturen.
  • In deze foto wordt het kunstwerk (of meerdere kunstwerken waaruit gekozen kan worden) dan digitaal opgehangen zodat de potentiële koper kan zien hoe het in het interieur past.
  • Als de keuze gemaakt is komt Josie met het uitgekozen werk bij de klant thuis zodat er nogmaals gekeken kan worden of het werk inderdaad past.
  • Wil de klant het werk inderdaad hebben dan kan er desgewenst gespreid betaald worden. Ook ontvangt de klant bij elke schilderij een echtheidsverklaring.
  • Bij twijfel kan ook voor een zogenaamde proefkoop besloten worden waarbij de klant het schilderij een half of heel jaar op proef kan ophangen voor een huur van €15 tot €25 per maand afhankelijk van de grootte van het schilderij. De al betaalde huur wordt van de prijs afgetrokken als de klant besluit het werk te kopen.

Voor bedrijven zijn er andere regelingen.

Ook kleinere werken

Naast de grote werken zijn er ook prints van kleinere werken te koop. Een compositie van foto’s door Josie en schilderijen, op wit aluminium gedrukt.  Afhankelijk van de grootte variëren de prijzen van €10,- tot €35,- (Let op, de prints van €35,- zijn nu afgeprijsd naar €25,-)

Elk schilderij van Jo & Josie is opgebouwd uit vijf tot tien lagen

Krabbenfoor

Van 27 tot en met 30 juli zullen Jo & Josie gedurende de Krabbenfoor in Bergen op Zoom op de kunstmarkt op de binnenplaats van het Markiezenhof te vinden zijn.

Praktische informatie

Expositie: ‘Zomerexpositie’ van Jo Debije en Josie Arnoys.
Data: De expositie is in juli en augustus in Galerie Arsis te zien.
Openingstijden:
In juli, iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:00 uur.
In augustus, iedere vrijdag, zaterdag en koopzondag van 12:00 tot 16:00 uur.
Toegang: Gratis.
Adres: Galerie Arsis, Zuivelplein 5 in Bergen op Zoom.

“Gewoon leuk”

Links

Cookieinstellingen