2 September, Woensdrechtse Obstacle Run

Foto: Redactie

Op Zaterdag 2 September wordt de eerste editie van de Woensdrechtse Obstacle Run gehouden. De organisatoren hiervan zijn Pascal Brugman en Wouter Troost.

Het beloofd een mooie belevenis te worden voor kinderen, ouders, families, teams en losse deelnemers. De start en finish zijn op het evenemententerrein aan de Scheldeweg in Hoogerheide.

Pascal en Wouter kwamen eens samen om over ideeën te praten om iets te organiseren in de gemeente Woensdrecht. Pascal wilde iets met hardlopen gaan doen, hij deed zelf mee aan obstacle runs en hardlopen heeft hij ook op verschillende afstanden wedstrijden gedaan. Wouter wilde iets met kracht organiseren, hij is tenslotte ook de eigenaar van Anytime Fitness in Hoogerheide en zit sinds dit jaar ook bij het Dorpsplatform Hoogerheide. Deze ideeën besloot hun dus om een obstacle run te gaan organiseren.

Sponsoren en plannen maken

Ze gingen met dit plan naar Wethouder Lars van der Beek en BWI woensdrecht. Na het vertellen van hun plannen waren zij zeer enthousiast. Het idee was ook om Woensdrechtse ondernemers en verenigingen te contacteren voor sponsoring en zelfs uitbaten van de horeca.

“Zo ontstaat er veel meer een samenwerking tussen de verschillende dorpskernen in de gemeente Woensdrecht. Hoe leuk is het om samen te gaan sporten en hier bekendheid aan te geven. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld dan over hindernissen die gesponsord en vernoemd zijn naar deze ondernemers. Zoals de van der Pol palletbaan, strobalen jump van Bogers of bijvoorbeeld de waterbakken van Jacobs- Michielsen. Zelfs Hendrickx grondverzet en de Nijs- Soffers verlenen hun diensten, we zijn dan ook blij met al deze ondersteuning en hulp. Hopelijk vinden we nog meer lokale ondernemers uit deze gemeente bereid ons te ondersteunen. Hiermee kunnen we de kosten voor deelname ook laag houden.”

Naast het plannen van de onderdelen moest er natuurlijk ook toestemming komen van Natuurmonumenten, Familie Schuurbiers en andere grondeigenaren waar de obstacle run overheen gaat. Na de nodige gesprekken kwam dit dan ook snel tot stand, iedereen was zeer positief. Het meeste van de terreinen is natuurlijk bekend van het WK Veldrijden, zoals de bekende trap en het koepelbos.

Maar deelnemers komen bijvoorbeeld ook over het stukje van het oude viaduct en niet te vergeten de hoogtemeters van de Scheldeweg. Op de lange afstand gaan ze ook de Noordpolder in om kilometers te maken met onderweg ook leuke oefeningen en activiteiten. Het wordt dus een sportieve uitdaging op en over de Brabantse Wal voor jong en oud. Er hoeft natuurlijk niet hardgelopen te worden, er mag ook gewandeld worden en mocht iemand een onderdeel te moeilijk of te lastig vinden dan mag deze overgeslagen worden.

Afstanden en tijdsblokken

Kinderen hebben bij deze run altijd prijs en krijgen een mooie medaille. Ook bij de familie pakketten krijgt iedereen een medaille, dit pakket mag ook voor een team zijn.
Kinderen die niet kunnen zwemmen moeten (in verband met de waterbakken) begeleid worden dor een volwassen persoon, hiervoor is een ouder en kind ticket.

  • Kidsrun – Starttijden 10.00 / 10.20 /10.40, dit kost 11 euro
  • Ouder en kindticket – Starttijden 10.00 / 10.20 / 10.40, dit kost 15 euro
  • Familierun of teams voor 5 personen, kost 50 euro. Starttijden 11.00 / 11.20 / 11.40
  • Extreme Run 7km, dit kost 20 euro. Tussen 12.00 en 14.30 uur vertrekt er elk half uur een groep.

Medailles zijn ook los te bestellen in de ticketshop, aan de shirtjes wordt nog gewerkt.

Warming-up, douchen en afterparty

In de feesttent krijgen de deelnemers voor de tijd een goede warming-up voor ze vertrekken, dit geeft minder kans op blessures. Tijdens het evenement zal een dj Gerco de bezoekers en deelnemers verzorgen van lekkere muziek. Als de laatste deelnemers binnen zijn zal Dj Joshua, onder andere bekend van BWF Festival de laatste uren nog een mooie afterparty verzorgen. Er kan gedouched en omgekleed worden bij MFC de Kloosterhof.

 

Cookieinstellingen