Burgemeesters luiden noodklok over Zombiedrug Flakka

Foto: Jan Krijtenburg

Alle acht burgemeesters van het district De Markiezaten hebben op voordracht van de burgemeester van Bergen op Zoom, Margo Mulder, een brief aan de leden van de Eerste Kamer ondertekend waarin ze oproepen om met een wettelijk instrumentarium te komen dat voorkomt dat de zogenaamde Flakka-overlast verder toeneemt. Dat meldt de gemeente.

Het gebruik van de designerdrug Flakka is in drie jaar tijd landelijk toegenomen. Ook in de regio West-Brabant en Zeeland baart de toename van het gebruik van deze Zombiedrug ernstige zorgen, onder meer bij hulpinstanties, politie en gemeentebesturen.

“Je zou graag zien dat we deze mensen tegen zichzelf in bescherming kunnen nemen. Na gebruik ondervinden ze vaak een psychose, die tot zeer verward gedrag aanzetten en waarmee ze een gevaar voor zichzelf en de omgeving zijn. We kunnen deze mensen nu niet tegen zichzelf in bescherming nemen. Daar hebben we geen wettelijke mogelijkheden voor. Los nog van de overlast die ze veroorzaken en waar politie moet optreden. Het kost ook de politie veel onnodige tijd.”, vertelt wethouder Joey van Aken van de gemeente Bergen op Zoom.

Cookieinstellingen