“ProefMei 2024 wordt een culinair avontuur voor alle zintuigen”

Foto: ProefMei

ProefMei 2024 belooft volgens de organisatie weer een culinair avontuur voor alle zintuigen te worden. Het is de 16e editie van het evenement dat van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni in stadspaleis Het Markiezenhof plaats zal vinden.

Het programma begint op donderdag 30 mei met twee mini symposia in de Blokstallen en het DAB lab, georganiseerd door Start to Grow, Samen in de Regio, Rabobank en Delta Agrifood Business. Deze  evenementen zijn exclusief voor genodigden, maar de aansluitende workshop “SDG, wat kun je er nu  mee?” is voor partners van deze organisaties nog gratis bij te wonen in combinatie met een  kortingsticket voor de aansluitende Businessavond. (Tickets via: “SDG, wat kun je er nu mee?”  (eventix.io))

symposia

Verschillende sprekers op beide symposia bieden een diepgaande kijk op duurzaamheid en zakelijke  verantwoordelijkheid. Bezoekers van beide symposia zullen vervolgens samen met burgermeester en  gemeenteraad samenkomen in de Beeldentuin van Het Markiezenhof voor een slotacte van  inspirerende spreker Milo Berlijn en officiële opening van de 16e editie van ProefMei.

Businessavond

De Businessavond op donderdagavond markeert de traditionele aftrap van ProefMei, waarbij alle  gasten met een ticket als eerst kunnen genieten van exclusieve gerechten op de culinaire pleinen van  Het Markiezenhof. Zij worden verwend met heerlijke gerechten uit de regio, gepresenteerd door  gerenommeerde, lokale chefs. Het evenement draait niet alleen om gastronomie, maar ook om het  verbinden van gemeenschappen en sectoren. Er zijn nog een aantal tickets voor de Businessavond  beschikbaar via de website van ProefMei. (Link: ProefMei Businessavond 2024 (eventix.io))

Pop-Up Tour

Op vrijdag 31 mei zal de reeds uitverkochte Pop-Up Tour plaatsvinden; een culinaire ontdekkingstocht  langs verrassende locaties. Tijdens tussenstops worden gastronomische hoogstandjes gepresenteerd,  vergezeld van live muziek, waardoor elke hap een unieke ervaring wordt.

Maar mocht je niet in het bezit zijn van een ticket dan kun je als bezoeker vanaf deze dag ook  genieten van streekgerechten en lokale producten terwijl je je onderdompelt in de prachtige  atmosfeer van Het Markiezenhof, met live muziek en entertainment. De culinaire pleinen zijn vrijdag  31 mei, zaterdag 1 juni en zondag 2 juni namelijk vrij toegankelijk voor iedereen. Consumptiemuntjes  à €3,- zijn verkrijgbaar bij twee kassa’s op het terrein waarmee je van allerlei heerlijke gerechten van  de meer dan 15 deelnemers kunt gaan genieten.

ProefMei Expeditie

Het weekend vervolgt op zaterdag 1 juni met een uitgebreid programma die zowel in als buiten Het Markiezenhof plaatsvindt. Zo biedt ProefMei een scala aan activiteiten aan voor het hele gezin,  inclusief fietsroutes langs de telers op de Brabantse Wal en de ProefMei Expeditie, een spannende  speurtocht door de stad. Daarnaast belooft er op deze dag ook nog iets spannends te gaan gebeuren,  een groteske ontmoeting wel te verstaan… Stadsreus Jan metten Lippen zal als gastheer van onze  grensgemeente namelijk een ontmoeting hosten tussen reuzin Margaretha van Parma uit Alkmaar die  haar roots in Oudenaarde heeft en Adriaen Brouwer, reus van Oudenaarde. Samen met onze

stadsreuzen Toontje en Marieke en de reuzen van de Brabantse Wal zullen zij een stoet door de stad  maken en wordt nieuw reusje ‘Fraise’ gedoopt door pastoor Paul Verbeek.

ProefMei Koffieconcert

Zondag 2 juni begint de dag al wat eerder dan normaal met het ProefMei Koffieconcert, waarbij  bezoekers die in het bezit zijn van een koffieconcert-ticket worden getrakteerd op een prachtig  concert verzorgd door Kolping’s Zonen en een heerlijke brunch met lokale lekkernijen in de idyllische  setting van de Beeldentuin van het Markiezenhof. Daarna kan iedereen deze laatste ProefMei-dag  nog genieten van de culinaire pleinen, muziek en kinderactiviteiten in de Beeldentuin en zal Mr.  Blowfish deze dag muzikaal feestelijk afsluiten.

Gedurende het hele evenement beleven bezoekers smaakvolle (streek)gerechten met veel kunde  door lokale chefs bereid, een gevarieerd muziekprogramma van easy listening tot swingende beats en  een levendige sfeer op de culinaire pleinen. De enthousiaste club vrijwilligers achter Stichting  ProefMei hopen ook dit jaar weer een gastronomisch spektakel neer te zetten waarin alle zintuigen  worden geprikkeld met voor ieder wat wils. Mis deze unieke ervaring niet!

Voor meer informatie over alle activiteiten, het (muziek)programma, tickets en deelnemers, bezoek www.proefmei.nl of volg ProefMei op sociale media.

Cookieinstellingen