Ingrid de Bonth nieuwe voorzitter Ons Middelbaar Onderwijs (OMO)

17 okt , 19:17 Nieuws
foto ingrid de bonth edited
De Raad van Toezicht van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Ingrid de  Bonth benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Ingrid de Bonth is op dit  moment vicevoorzitter bij de VO-raad. Ingrid start in haar nieuwe functie op 1  januari 2025.  
Zij volgt Jos Kusters op als voorzitter die vanaf 1 januari lid wordt van de Raad van Bestuur van OMO. Samen met Yvonne Kops (lid Raad van Bestuur) heeft OMO – met de komst van  Ingrid - in 2025 een driekoppige Raad van Bestuur. Dat meldt OMO.
Joke Snippe, voorzitter Raad van Toezicht: “Als Raad van Toezicht zochten we naar een  boegbeeld met lef. We zijn verheugd dit boegbeeld te hebben gevonden in de persoon van  Ingrid de Bonth. Met haar ervaring in verschillende (bestuurlijke) rollen in het voorgezet  onderwijs en gevoel voor de ontwikkelingen binnen de sector kan zij als geen ander een  waardevolle bijdrage leveren aan het OMO van de toekomst. Wij verwelkomen Ingrid met veel  enthousiasme binnen de vereniging.”  
Ingrid de Bonth begon haar carrière als wetenschappelijk onderzoeker en docent. Hierna  volgde een breed spectrum aan (internationale) commerciële en leidinggevende functies in  binnen- en buitenland bij Shell (1998 – 2012). In 2012 volgde de terugkeer naar het  onderwijs als rector van het Stanislascollege Westplantsoen in Delft, waarna Ingrid vanaf 2015  de functie van vicevoorzitter van Stichting Lucas Onderwijs vervulde. Sinds mei 2022 is Ingrid  vicevoorzitter van de VO-raad. 
Ingrid studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden, behaalde haar  tweede- en eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands in Tilburg, promoveerde in de Letteren  (geschiedenis) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en voltooide in 2002 de studie Rechten (Nederlands Civiel) in Leiden. 
“OMO heb ik leren kennen als een diepgewortelde en een door waarden gedreven vereniging  van scholen. Ik kijk er zeer naar uit om vanuit een voortdurend samenspel de grote  samenkracht van OMO elke dag opnieuw in te zetten voor alle leerlingen die aan onze zorg zijn  toevertrouwd”, aldus Ingrid de Bonth. 
Ingrid (1973) werd geboren in Rotterdam. Zij is getrouwd en moeder van twee volwassen  dochters. 
Jos Kusters, voorzitter Raad van Bestuur: “Ingrid heeft een gedrevenheid en hart voor het  onderwijs en begrijpt voor welke uitdagingen ons onderwijs staat. Ik heb er alle vertrouwen in  dat OMO met Ingrid als voorzitter samen verder groeit. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”
Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs 
Ons Middelbaar Onderwijs, opgericht in 1916, is een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in  voornamelijk Noord-Brabant. De scholen, van gymnasium tot en met praktijkonderwijs, ontwikkelen de  talenten van iedere leerling door ‘goed onderwijs’ te bieden geïnspireerd vanuit de katholieke traditie. Zo  verwerven de leerlingen passende startposities voor vervolgonderwijs en voor toetreding tot de  maatschappij. De scholen van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs kennen een grote verscheidenheid die  de bron vormt voor kennisdeling en daarmee voor het versterken van de professionaliteit van onze  docenten. Door het benutten van schaalvoordelen zijn de scholen bovendien samen sterker en kunnen ze  toch kleinschalig blijven. En daar profiteren onze leerlingen van. Meer informatie op www.omo.nl.