Penstraat vergroend: "concrete plannen om meer straten te vergroenen"

16 okt , 19:24 Nieuws
penstraat boz edited
De Penstraat in Bergen op Zoom is vergroend. Deze verbindingsstraat is voorzien van gevel- en klimgroen, omdat het planten van bomen in deze smalle straat niet mogelijk is. Dit initiatief, dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen de gemeente, bewoners en Ondernemersvereniging Sterck, vormt het begin van een nieuwe vergroeningsaanpak, specifiek gericht op smalle straten in het historische centrum. Dat meldt de gemeente.
Wethouder Dominique Hopmans (binnenstad) en Kees van Male, voorzitter van Sterck, namen maandagmiddag een kijkje in de Penstraat.
Financiering
De vergroening van de Penstraat wordt mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA), dat is opgezet om de gezondheid van inwoners te bevorderen. "Groen in de stad draagt bij aan een gezondere leefomgeving, zowel fysiek als mentaal. Vooral in de binnenstad, waar weinig groen is, kunnen dergelijke projecten een groot verschil maken", zegt de gemeente. Ook Ondernemersvereniging Sterck draagt financieel bij.
Visie Binnenstad
Wethouder Dominique Hopmans, legt uit dat deze vergroening voortvloeit uit de bredere Visie Binnenstad en eerdere plannen rondom de opwaardering van de parkeergarage Achter de Grote Markt. "We hebben concrete plannen om meer straten te vergroenen, met gevel- en klimgroen als oplossing voor de beperkte ruimte in het historische centrum", aldus Hopmans. In de komende jaren zullen straten zoals de Voetboog, Kortemeestraat, Kremerstraat, Molstraat, Potterstraat en andere smalle straten volgen in deze vergroening.”