Streekomroep ZuidWest is omroep van het jaar

11 jun 2022, 10:06 Nieuws
zuidwesttv omroepvanhetjaar
ZuidWestUpdate
Het gaat Streekomroep ZuidWest voor de wind. Vorig jaar verdiende de omroep het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen. Daar bovenop heeft de omroep nu ook de titel 'omroep van het jaar' in de wacht gesleept. Dat werd vrijdagavond bekend tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards.
" We hebben gewonnen! ", kopt de omroep op zijn website. "Bij de nominatie vorige maand grapte directeur Maarten van den Boom al dat het wel ‘s tijd werd een keer een grote prijs te winnen. Want ZuidWest bestaat al 53 jaar, is één van de grootste lokale omroepen van Nederland, heeft als één van de weinigen het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen en maakte al meerdere keren kans op allerlei prijzen. En nu is het dan eindelijk toch zover", schrijft ZuidWestUpdate over de bekroning. Volgens de vakjury verdient de omroep deze titel vanwege uitstekende lokale journalistieke prestaties rondom belangrijke maatschappelijke thema’s, en de grote stappen die de organisatie zet in haar ontwikkeling.

Vakjury

Op 31 mei bezocht een vakjury de studio en redactie in Bergen op Zoom voor een rondleiding. De vakjury bestond dit jaar uit Omroep Zwart-presentatrice Milouska Meulens, Creative Animal-directeur Fiona Arens, Raad voor Cultuur-lid John Olivieira en OPEN Rotterdam-hoofdredacteur (de winnaar van vorig jaar) Celeste Boddaert. "Hun bezoek aan de studio en de kennismaking met vrijwilligers en redactieleden was een succes. Ze besloten de titel Omroep van het Jaar 2022 aan ZuidWest te geven." ZuidWest neemt daarmee het stokje over van OPEN Rotterdam, die vorig jaar de uitverkiezing won.
De Lokale Media Awards zijn een initiatief van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen ( NLPO
), het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroep in Nederland. De awards laten zien wat lokale omroepen te bieden hebben op het gebied van organisatie, content en talent. Dit jaar werden de Lokale Media Awards uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Beeld en Geluid in Hilversum op vrijdag 10 juni.

Keurmerk

Eind vorig jaar kreeg de omroep voor Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen uitgereikt. “Of dit een kroon op ons werk is? Zeker, dit is een compliment naar alle medewerkers. Want we hebben het uiteindelijk samen gedaan. 130 vrijwilligers, 13 man in dienst… Als je dat vergelijkt met een aantal jaar geleden, heeft het een enorme vaart genomen. Dus ik ben zeker trots op iedereen die hier aan meegewerkt heeft”, zei Van den Boom op ZuidWestUpdate .