Roparun 2019 in Bergen op Zoom

In alle vroegte kwamen de deelnemers aan de Roparun maandagochtend aan in Bergen op Zoom. Ze hebben dan al ruim 440 kilometer lopen en fietsen achter de rug.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto is al jaren: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Ossendrecht

Al voor vijf uur ’s ochtends werden de deelnemers aan de Roparun verwelkomt in Ossendrecht. Elk jaar heeft de doorkomst in Ossendrecht een ander thema en dit jaar was het thema ‘Ostrecht On The Beach’. Zoals elk jaar pakten de inwoners van Ossendrecht weer groots uit met langs de route prachtige strandtaferelen met parasols, zeemeerminnen en surfplanken.

Hoogerheide

In Hoogerheide, op de hoek van het zandfort en de Antwerpsestraatweg, werden de Roparunners getrakteerd op een ontbijtje in de vorm van een broodje gebakken ei.

Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom renden de Roparunners een paar honderd meter over de Boulevard. Dit was ook de plek waar veel teams neerstreken met hun tijdelijke kamp. De hele nacht en ochtend was het een komen en gaan van vrachtwagens, bussen en campers die facilitaire ondersteuning verzorgen voor de renners. Op behandeltafels werden blaren behandeld en massages gegeven. In tentjes en op veldbeden lagen deelnemers even te slapen voordat ze het weer overnamen van hun teamgenoot.

Rotterdam

De finish van Roparun is op de Binnenrotte in Rotterdam. Alle teams vanuit Hamburg, Parijs en Almelo kwamen hier op maandag 10 juni tussen 12:00 uur en 20:00 uur binnen. Aan de Roparun 2019 deden 323 Teams mee die 111 doelen steunden met in totaal ruim 3 miljoen euro.

Bekijk boven dit artikel de fotoserie van de Roparun in Bergen op Zoom en ‘klik hier‘ voor het artikel over de Roparundoorkomst in Ossendrecht en Hoogerheide.

 

Reacties