WWII roman van Bergse auteur Sonn Franken

Foto: Jan Krijtenburg

In de oorlogsroman ‘In de schaduw van de waarheid’ geen bloedstollende veldslagen, maar een verhaal hoe gewone jonge mensen de oorlog beleefden.

Tweede Wereld Oorlog in Europa

De maand mei nadert weer, het officiële einde van de Tweede Wereld Oorlog in Europa.

Het is nu 76 jaar geleden dat we een inktzwarte periode konden afsluiten en voorzichtig mochten hopen op betere tijden.

Verhalen die het waard zijn om verteld te blijven worde

De overlevenden van deze gruwelijke oorlog zijn nog slechts op een hand te tellen in ons midden, velen hebben ons reeds verlaten. En dat heeft zijn impact op de overlevering van alle verhalen. Verhalen die de geschiedenisboeken van de overwinnaars nooit gehaald hebben. Verhalen die aantonen dat oorlog het slechtste uit de mens tevoorschijn haalt, maar ook het mooiste! Verhalen ook, die getuigen van onverwachte vriendschappen in moeilijke tijden. Het zijn de verhalen die het waard zijn om verteld te blijven worden.

In de schaduw van de waarheid

In de schaduw van de waarheid is een boek dat ons meeneemt in de belevingen van die mensen die de oorlog overleefd hebben, mensen aan beide kanten. Het verhaalt over een jonge Nederlandse knaap van 17 jaar, die door het Duitse leger meegevoerd wordt om opgeleid te worden tot motorordonnans.

Hij beleeft avonturen van Rusland tot in Frankrijk. Hij ontmoet het kwade en omarmt het goede, in de oorlog zelf en in de mensen met wie hij te maken krijgt. Het toont duidelijk aan dat het ene kamp niet helemaal slecht was, noch het andere helemaal goed. Het hart van de mensen bepaalt hoe ze in het leven staan, de omstandigheden nopen tot beslissingen.

Wat de geschiedenisboeken nooit laten zien

Dit boek heeft al mooie vijf sterren recensies mogen ontvangen, is ook in ontvangst genomen door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. Maar het is het vooral waard gelezen te worden omdat het toont wat de geschiedenisboeken nooit laten zien: de schaduwzijden aan beide kanten van het front en de mensen die ondanks alle tegenslag hun menselijkheid bewaren.

Verkrijgbaar

Het boek is verkrijgbaar in elke boekhandel, en via elke website in Nederland en België.
Ook is het boek inmiddels ook in het Duits vertaald (Im Schatten der Wahrheit) en beschikbaar via: www.amazon.de/dp/9492046458/ref

Links:

Reacties