Start bouw 36 woningen aan Populierenlaan Bergen op Zoom

Foto:

Aan de Populierlaan werd vrijdagmiddag officieel met de bouw van 36 nieuwbouwwoningen voor het project Onder de Populier gestart.

Het project bestaat uit achttien huurwoningen en achttien koopwoningen, allemaal energiezuinige woningen. De koopwoningen zijn ondertussen allemaal al verkocht.

Artist impression van de woningen

In het bijzijn van de kopers en toekomstige huurders van de woningen zouden de eerste palen geslagen worden maar dat lukte helaas niet op tijd en daarom stonden er drie piketpalen en drie grote hamers klaar waarmee de piketpalen symbolisch als startsignaal oor de bouw de grond in werden geslagen.

Drie paaltjes, drie hamers, drie helmen en een paar flessen bubbels

Maar voor de paaltjes de grond in werden geslagen was er een korte toespraak door de directeur van De Kok Bouwgroep, Robbert van de Sande en gebiedsmanager van Stadlander, William Dircken.

Van de Sande vertelde dat de woningen snel verkocht waren en dat de meeste kopers ook uit de buurt komen, sommigen zelfs uit Gageldonk. Het is mooi dat mensen die nu een woning kopen in het nieuwe Gageldonk hier ook soms opgegroeid zijn. Van de Sande verwacht de oplevering van de woningen in het begin van 2024.

Robbert van de Sande (directeur De Kok Bouwgroep)

William Dircken benadrukte in zijn verhaal dat het niet alleen om de stenen gaat maar om de buurt, het samenleven. Stadlander is al tien jaar bezig in de wijk en na alle investeringen is het fijn om te merken dat Gageldonk op weg omhoog is. Het veiligheidsgevoel bij de bewoners is toegenomen en de overlast afgenomen.

Vorige week was het burendag en Dircken verwacht dat er over twee jaar, in 2024 de burendag gevierd kan worden met de nieuwe bewoners, waarvan er al een aantal vandaag al aanwezig waren.

Na de toespraken was het tijd om de helmen op te zetten en de grote hamers ter hand te nemen om de drie paaltjes de grond in te slaan.

Het was nog niet zo makkelijk om te mikken met die grote hamer maar uiteindelijk is het alle drie gelukt

Na afloop van het officiële gedeelte van de start van de bouw kon er op een succesvolle start getoast worden.

Er werd getoast op de start van de bouw van de woningen

Links

Cookieinstellingen