Explore The Underground techno scene bij 404 Not Found in Bergen op Zoom

Op 18 mei van 22:00 tot 4:00 zal Café ‘t Slik in Bergen op Zoom in het teken staan van pulserende ritmes en energie tijdens de eerste editie van “404 Not Found". Deze rave belooft een unieke ervaring te worden voor liefhebbers van het technogenre, met een underground vibe die doorgaans alleen te vinden is in de Randstad. Naast het muzikale aspect biedt “404" ook een visuele ervaring als geen ander. De locatie zal worden getransformeerd tot een meeslepende omgeving met meeslepende visuals, die de sfeer perfect harmoniseren. 

Samenwerkingsconvenant ‘Brabantse Wal Alliantie (Financieel) Veilig Ouder Worden’ ondertekend

Vijftien partijen hebben het samenwerkingsconvenant 'Brabantse Wal Alliantie (Financieel) Veilig Ouder Worden' ondertekend. Ouderenmishandeling, waar financieel misbruik een van de meest voorkomende vormen van is, vormt een complex en veelzijdig probleem dat vraagt om samenwerking en maatwerk. Daarom bundelen diverse partijen hun krachten om te werken aan de financiële veiligheid van ouderen in de Brabantse Wal gemeenten. Dat meldt de gemeente Bergen op Zoom.

Deze lessen kan de gemeente trekken na faillissement Facilitair Bedrijf

Vorige week heeft de gemeenteraad in een beeldvormende vergadering een presentatie gehad over het rapport dat door PROOF Adviseurs is gemaakt over de lessen die te leren zijn uit het faillissement van het Facilitair Bedrijf (FB) dat in 2020 plaatsvond. Ondanks dat het faillissement al weer enige jaren geleden is, leefden hier nog altijd vragen over. Om de bedrijfsvoering voor de toekomst te verbeteren en om bijvoorbeeld risico’s te beheersen als het gaat om de samenwerkingsverbanden waarbij de gemeente betrokken is, is onderzoek gedaan naar het faillissement. Dat meldt de gemeente Bergen op Zoom.

Domein van de Zeeridder is een plek waar verleden en heden samen komen 

Bergen op Zoom krijgt een nieuwe bijzondere plek voor verhalen en geheimen uit de regio met de  opening van het "Domein van de Zeeridder", een samenwerking tussen het Markiezenhof en de Stichting  Vrienden van het Markiezenhof. Decennialang prijkt de Zeeridder trots op de toren van het Markiezenhof,  maar nu krijgt deze mythische figuur een eigen ruimte in het museum. In zijn Domein worden verhalen  uit de samenleving en het erfgoed van het Markiezenhof samengebracht. Dat meldt Vrienden van het Markiezenhof.

Bergen op Zoom krijgt mogelijk een kinderburgemeester

Het college van burgemeester en wethouders onderzoekt of het mogelijk is om een kinderburgemeester in Bergen op Zoom te benoemen. In de gemeenteraad, maar ook daarbuiten, zijn al verschillende keren geluiden opgegaan om een kinderburgemeester in de stad aan te stellen. In het laatste college van maart is hier opnieuw over gesproken. Er is afgesproken om de haalbaarheid te onderzoeken. Daarbij is vooral de medewerking van basisscholen nodig, meldt de gemeente in een persbericht.