Hoogste punt winkelcentrum in Gageldonk-West bereikt

Projectleider Bjørn Jongste bij het hoogste punt
Projectleider Bjørn Jongste bij het hoogste punt
Foto: Jan Krijtenburg

Donderdagmiddag werd op de bouwplaats gevierd dat het hoogste punt van het nieuwe winkelcentrum in Gageldonk-West is bereikt.

Het hoogste punt is bereikt

Juni 2020

In juni 2020 ondertekenden Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom een overeenkomst om een nieuwe winkelcentrum in Gageldonk-West mogelijk te maken.

De wijk gaat helemaal op de schop met een paar nieuwe supermarkten, een gevarieerd winkelaanbod, eetgelegenheden, duurzame appartementen voor verschillende doelgroepen, ruime parkeermogelijkheden, een nieuw wijkcentrum als Huis van de Wijk, een gezondheidscentrum, veel groen en volop ruimte om elkaar te ontmoeten. Dat alles heeft het in aanbouw zijnde centrum van Gageldonk straks te bieden.

Het hoogste punt

Nu het hoogste punt van het winkelcentrum bereikt is wordt dat gevierd met  onder andere de ondernemers die zich er gaan vestigen, de kopers van de appartementen en vertegenwoordigers van de verschillende betrokken bedrijven en organisaties.

Projectleider Bjørn Jongste van Lithos bouw & ontwikkeling, Stevan van Loon, bestuurder van Stadlander en Kees Schipper, bestuurder van Rialto, hielden alle drie een korte speech.

Bjørn Jongste noemde de ramp in Turkije in zijn speech. Veel inwoners van de wijk zijn van Turkse komaf en hebben familie in Turkije wonen. De feestvreugde werd dan ook een beetje getemperd door de onzekerheid van de deze mensen over het lot van hun familie en vrienden in Turkije. De eigenaar van het Turkse restaurant Gaziantep Sofrasi, dat in de nieuwbouw gevestigd gaat worden, was dan ook niet aanwezig. Wel werd hij door twee van zijn zonen vertegenwoordigd.

Stevan van Loon vertelde dat hij onlangs een bewoner van een aangrenzende wijk sprak die hem vertelde dat hij als hij bezoek had, altijd een wandelingetje door de nieuwe wijk maakte om te laten zien hoe mooi het wordt.
Kees Schipper bedankte Bjørn en zijn team voor het goede werk dat geleverd wordt.

Bjørn Jongste, Stevan van Loon en Kees Schipper

Na de speeches vond het ‘officiële’ deel van de viering plaats, het hijsen van de vlag naar de bovenste verdieping van de bouw.

Het hijsen van de vlag werd gedaan door één van de nieuwe bewoners van een van de appartementen en door de twee zoons van Mehmet Altin.

De vlag gaat in top

Het hijsen van de vlag betekende het einde van het officiële gedeelte waarna er, in wat later een Kruitvat winkel wordt, nog een hapje en drankje klaar stonden om het hoogste punt te vieren.

Links

Eerdere artikelen over deze wijk

Cookieinstellingen